TRS vabi

V rubriki TRS vabi vas vabimo na razna srečanja, javne tribune ter ostale dogodke, ki jih organiziramo mi, ali pa druge organizacije s katerimi sodelujemo.

Zadnji vabila so na sledeče dogodke

 • V soboto 1. marca bomo začeli pohod na Evropo! V Grand hotelu Union v Ljubljani se bo ob 11.00 uri s pestrim kulturnim programom začela svečana prireditev ob podpisu koalicije Združena levica.Kongresa se bo v imenu Evropske levice udeležil celo njen podpredsednik Alexis Cipras, vodja največje grške opozicijske stranke Siriza.Na kongresu bodo prisotni tudi ostali člani in predstavniki strank Evropske levice. Dogodek je brezplačen, za potrebe registracije pa vas prosimo, da nam na elektronski naslov trs@stranka-trs.si sporočite vaše podatke.
 • V sredo 04.12.2013 ob 18.00 uri Trajnostna akademija društva Gibanje TRS  v sodelovanju z Zofijinimi ljubimci – društvo za razvoj humanistike ter Iniciativo za demokratični socializem v prostorih Fakultete za socialno delo na Topniški ulici v Ljubljani organiziramo javni pogovor z naslovom “O konceptu UTD”. Soočili bomo zagovornike in kritike UTDja in sicer Tanjo Rener, Sreča Draguša, Markota Kržana ter Matjaža Hanžka. Pogovor bo vodil Samo Petančič.
 • V sredo 27.11.2013 ob 18.00 uri Trajnostna akademija društva Gibanje TRS v sodelovanju z zavodom Bunker v prostorih Stare elektrarne na Slomškovi ulici 18 v Ljubljani organiziramo Neudobno debato z naslovom “Generacijski apartheid”. Na pogovoru bodo sodelovali Predavatelj na Medicinski fakulteti, pesnik ter avtor zapisov »Bejbibumbarji – Bumbarji – Bejbiji« Dr. Alojz Ihan, Sindikalist nove generacije, borec za delavske pravice Goran Lukič in Član IO študentskega društva Iskra Miha Kosi. Pogovor bo vodil Samo Petančič.
 • Društvo gibanje za trajnostni razvoj Slovenije – TRS v sodelovanju z Trajnostno akademijo TRS v sredo 06.03.2013  v Ljubljani organizira in vabi na predavanje z naslovom Terorizem kot sredstvo manipulacije!, ki ga bo vodil Dr. Miroslav Huskić.
 • V sodelovanju z Društvom za varstvo okolja Bled Trajnosta akademija TRS organizira predavanje, ki bo v četrtek 21.02.2013  ob 18.00 v prostorih knjižnice Bled.
 • Slovensko društvo HOSPIC organizira 26.01.2012 ob 19.00 uri v prostorih SNG Opera in balet organizira dobrodelni koncert za ohranitev hiše Hospica, na kateri nastopajo Terafolk skupaj z gosti Lukasom Zuschlagom, Ano Klašnjo, Polono Udovič, Ano Černe, Borisom Cavazzo ter zdravniškim Camerata Medica z naslovom “Dodajmo življenje dnevom – darujmo hiši hospica”. Vabljeni.
 • Čas je, da se začenjajo oblikovati temeljne ideje in  zamisli o novi slovenski družbi, ki si bo za svoje  vodilo izbrala solidarnost. Društvo Slovenskih pisateljev organizira javne razprave, ki se bodo obravnavale posamezne teme, in sicer, 10.01.2013 ob 18.00 uri na temo ustave. Sodelujejo Tone Peršak, dr. Ciril Ribičič in dr. Andraž Teršek, 17.01.2013 ob 18.00 uri na temo gospodarstva, 24.01.2013  ob 18.00 uri na temo visokega šolstva, znanosti in raziskovanja.  Javne razprave se bodo odvijale v prostih Društva Slovenskih pisateljev na Tomšičevi ulici v Ljubljani.
 • Trajnostna akademija in Programski svet Društva gibanje TRS v sodelovanju z gostiteljem Združenje CAAP – Center alternativne in avtonomne produkcije organizirajo in vabijo na javno tribuno z naslovom “Alternativa obstaja! Znanje kot vir blaginje”, ki bo v petek 07.12.2012 ob 18.00 uri v prostorih Združenja CAAP - Center alternativne in avtonomne produkcije, Valvazorjeva ulica 42 v Mariboru.
 • Društvo gibanje za trajnostni razvoj Slovenije – TRS skupaj z Društvom za varstvo okolja Bled 29.11.2012 v knjižnici na Bledu organizira predavanje Dr. Dušana Pluta z naslovom “Trajnostni razvoj Slovenije – utopija ali realna priložnost”
 • Trajnostna akademija vas v sodelovanju z Fakulteto za družbene vede vabi na pogovor in predstavitev knjige dr. Andreja Kirna “Družbenoekološki obrat ali propad”, ki bo v sredo 14.11.2012 ob 17.00 uri v veliki predavalnici Fakultete za družbene vede. Vabljeni. Vstop je prost.
 • Trajnostna akademija in programski svet Društva gibanja TRS skupaj s partnerji iz Murske Sobote v četrtek 08.11.2012 ob 19.00 uri v prostorih Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota vabijo na javni pogovor ter debato z naslovom “Alternativa obstaja! Ekonomija blaginje!”. Med govorniki bodo sodelovali politolog Romeo Varga, sociolog Matjaž Hanžek ter gostja iz Graza Christian Kozina in Andreas Giselbrecht. Vstop je prost.
 • Trajnostna akademija in programski svet Društva gibanje TRS vas 05.11.2012 ob 18.00 uri vabita v predavalnico številka 4 Fakultete za socialno delo na javno tribuno z naslovom “Alternativa ukradeni državi! Socialna neenakost in njene pasti/posledice!”
 • V ponedeljek 29.10.2012 se bo v Mariboru izvedel napovedan protest proti vladi.
 • Vabimo vas na mednarodno konferenco “Univerzalni temeljni dohodek: Za novo družbeno pogodbo v Evropi”, ki se bo odvijala 11 in 12 oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Program si lahko ogledate tu, spletna prijavnica pa je dosegljiva tu.
 • Vabimo vas na “Slovenski podeželski parlament 2012, ki se bo odvijal 16 in 17 oktobra v termah Zreče.
 • Vabimo vas 6. lesarski praznik v Nazarjih, ki bo potekal od 4 do 8 septembra, še posebaj pa v soboto 8 septembra.
 • V četrtek 05.07.2012 koordinacija “Ustavimo TEŠ6″, kjer imamo še vedno aktivno kampanjo “Ne državnemu poroštvu za TEŠ6 - Še je čas” skupaj z civilno inciativo “DavkoplačevlciSeNeDamo” ob 11.55 v Centru Evropa,  Dalmatinova 4 v Ljubljani organiziramo tiskovno konferenco. Vabljeni.
 • V soboto 14.07.2012 vas vabimo v Nazarje v Bohačev toplar, kjer bo od 09.00 do 12.00 ure delavnica z naslovom ”Začimbe in zelišča iz domačega vrta”
 • V četrtek 28.06.2012 vas Zveza CoS in KOKS ob 18.00 uri vabita na javno tribuno z naslovom “Državo državljanom! Moč kulture?”, ki bo v dvorani M34 v Cankarjevem domu v Ljubljani.
 • V ponedeljek 25.06.2012 ob 18.00 uri v paviljonu na Kongresnem trgu Inštitut IRIU pripravlja državno proslavo, na kateri bo govoril tudi Matjaž Hanžek. Vabljeni.

Starejši dogodki so dosegljivi v rubriki TRS organizira, trs vabi ter v rubriki Arhiv.